Ustası Burada
Ustası Burada

İyi Bir Fotoğrafçı ile Anıları Mercek Altına Alın

İyi Bir Fotoğrafçı ile Anıları Mercek Altına Alın
Yayın Tarihi / 28.07.2022

Zaman akıp gidiyor. Durdurmak ya da geriye sarmak mümkün değil. Anlar birikip, hatıralar haline geliyor. Bu hatıraların çoğunu zihnimizde, elimizden geldikçe de fotoğraflarda muhafaza ediyoruz. Sıkıntılı, kötü anlarını kaydeden pek azdır ama güzel, tatlı, neşeli zamanlarını fotoğraf karesinde saklayanlar bir dünya dolusudur. Zaten dünyanın şu an gittiği yer de bunu gösteriyor. Hemen hemen her anımızı, anında cep telefonlarımıza kaydedip, gerektiğinde insanlarla paylaşıyoruz. Hatta gerekmese bile fotoğraf paylaşmak neredeyse bir yaşam biçimini aldı.

Bu, işin “standart” ya da “amatör” diyebileceğimiz kısmı. Tabi bir de anlar içinde öyle anlar ve zamanlar var ki onları bir cep telefonuna kaydetmek hatıralara haksızlık olur. Mesela düğün organizasyonu gibi. İnsanın ömründe yaşadığı bir kaç dönüm noktasından biridir evlilik. Belki de en önemlisi demeliyiz. Bu kıymetli anı öyle alelade bir fotoğraf makinesi ya da cep telefonu ile çekmek olmaz. Profesyonel bir  düğün fotoğrafçısı bulmanız gerekecektir. İster  stüdyo fotoğrafçılığı olsun, ister  dış mekân fotoğrafçılığı olsun bu mutlu anlarınızı bir ustanın eline bırakmak akıllıca olacaktır. Sonra bir milat daha yaşarsınız.

Belki de hayatta en övündüğünüz eseriniz, bebeğiniz dünyaya teşrif eder. Onun en tatlı, en şirin anlarını yakalamak o kadar kolay değildir. Bunun için yardım alabileceğiniz  bebek fotoğrafçıları var. Büyüdüklerinde “anne-baba benim neden hiç bebeklik fotoğrafım yok” demeden siz tedbirinizi almalısınız. Gerçi bebeklik fotoğrafı olmayacak bir çocuk bulmanın çok zor olacağı bir çağa yetiştik. En azından sizden kaliteli, doğru düzgün çekilmiş bir fotoğraf istemesi, onun en doğal hakkıdır. Bir de  doğum fotoğrafçılığı denilen bir uzmanlık alanı oluşmaya başladı. Dünyada uzun zamandır var tabi ki ama bizim ülkemizde bir süredir yadırganan bir konuydu. Tabi artık yaygınlaşmaya başladı. İşin mahremiyetini aşmadan da son derece güzel fotoğraflar ve hatıralar biriktirmeniz mümkün. Hem her fotoğrafı herkesle paylaşacağım diye bir şey yok. Ailenizle, sevdiklerinizle paylaşacağınız özel albümler yaptırmak da iyi bir fikir olabilir.