Ustası Burada
Ustası Burada

Küçük Dokunuşlar, Büyük Sonuçlar: Alçı-Alçıpan’dan Yapılan Süslemeler

Küçük Dokunuşlar, Büyük Sonuçlar: Alçı-Alçıpan’dan Yapılan Süslemeler
Yayın Tarihi / 28.07.2022

Evinizin içini dekore ederken sizin için kolay, hızlı ve pratik olabilecek uygulamalardan birisi de alçı malzemesinden yapılan tasarımlardır.

Şunu dersek yanılmış olmayız, iç mimari ve dekorasyonda kullanılan yöntemlerin belki de en uygun fiyatlı olanı alçı-alçıpan malzemelerinden yapılan işlerdir. Kısa zamanda evimi nasıl güzelleştirebilirim, aynı duvarlara, kapılara bakmaktan sıkıldım diyorsanız size alçı malzemesi kullanılarak yapılan birkaç uygulamadan bahsedelim.

Alçı Kemer Modelleri

Kartonpiyer yapımı ve montajı yapılan birçok yerde, alçı kemer modellerini hazır kalıp şeklinde bulmak mümkündür. Kapı geçişlerinde uygulanacak alçı kemerler ile evinizdeki kasvetli görüntüyü ortadan kaldırabilirsiniz. Böylece dar odalarda genişleme ve ferahlık hissi sağlayabilirsiniz. Kemer modellerini, kapı geçişlerinin ve odaların konumuna göre işi bilen bir usta ile yapmanız çok önemlidir. Mesela kapı geçişlerinde sütunlu kemer mi, dik açılı kemer mi yoksa yuvarlak tarz kemer mi daha güzel durur, bunu bilen bir ustaya danışmak sizin için bir artı olacaktır. Yapılan işin eğreti durmasını da engelleyecektir.

Asma Tavan Modelleri

Genelde yüksek tavanlı ev ve işyerlerinde tercih edilebilecek pratik uygulamalardan birisi de asma tavanlardır. İşi bilen bir ustaya yaptırdığınızda ve yaşam alanınıza uygun ve doğru modeli seçtiğinizde göz zevkiniz için yapacağınız en güzel hareket budur. Bazı ince uygulamalarla tavana gizli led ışıklar yerleştirdiğinizde de keyfiniz tam anlamıyla tavan yapacaktır.

Stropiyer Kartonpiyer Modelleri

Son zamanlarda biraz modası geçmiş gibi dursa da, doğru kartonpiyer ustası ve doğru model seçimi ile tavanlarda büyük değişlikler yapmak mümkün. Bütün mesele seçeceğiniz kartonpiyer modelinin evinizin tarzına, büyüklüğüne ve konumuna uyum sağlaması. Perdelik stropiyer uygulamaları ile de perde kornişlerinin yarattığı kötü görüntüleri bertaraf edebilirsiniz.