Ustası Burada
Ustası Burada

Ev veya İşyerine Giden Teknik Servisler İçin Tüyolar

Ev veya İşyerine Giden Teknik Servisler İçin Tüyolar
Yayın Tarihi / 28.07.2022

Her elektronik eşya bir gün arızayı tadacaktır. Bir  çamaşır makinesi ya da bir  bulaşık makinesi alındığı ilk gün kadar candan çalışmaz.  Günü geldiğinde her cansız elektronik eşya gibi arıza verebilir. Eğer yenisini almam, emektar eşyamla yaşamaya devam ederim diyorsanız, eve bir  teknik servis çağırmak kaçınılmaz olur. İşte tam bu noktada teknik servislere büyük bir sorumluluk ve görev düşüyor. Teknik servis ihtiyacı doğduğunda müşteriler ilk çözüm olarak tanıdık ve özellikle işi iyi bilen birilerine ihtiyaç duyuyor. İlk arızadan sonraki arızalarda da hep memnun kaldıkları teknik servislere müracaat ediyorlar.  Bu durumda bir teknik servise düşen, yaptığı her işi aynı kalitede ve titizlikte yapmaktır.  Teknik servislerin, işin devamlılığını sağlaması ve sonraki arızalarda akla ilk gelen servis olmaları için bazı tüyolar hazırladık.

  1. Temiz ve Bakımlı Olmak

  2. Müşterilerin teknik servislerden beklediği ilk iş temiz ve bakımlı olmalarıdır. Temiz ve bakımlı olan bir teknik servis, müşterisinin gözünde de işini temiz ve itinayla yaptığı izlenimi uyandıracaktır.
  3.  
  4. Firma Yaka Kartı Kullanmak ve Müşteriye Öncelikle Kendini Tanıtmak

  5. Teknik servisler genelde belli bir markaya bağlı olarak çalışırlar. Bu nedenle işin ciddiyeti gereği, bağlı oldukları firmanın yaka kartlarını mutlaka üstlerinde taşımalılar ve müşteriye kendilerini tanıtmalılar.  Bu özeni gösteren teknik servisler bir sonraki arızada ilk akla gelecek servislerdir.
  6.  
  7. Galoş Kullanmak

  8. Gidilen ev veya işyerine galoşla girmek müşterilerin gözünde sizi üst sıralara taşıyacaktır.  Bu sizin ne kadar titiz ve temiz çalıştığınızın bir göstergesidir.
  9.  
  10. Güler Yüzlü Olmak ve Müşteriye Resmi Bir Dil ile Hitap Etmek

  11. İnsani ilişkilerin olduğu her alanda en önemli kurallardan biri de güler yüzlü olmaktır. Kadim kuraldır; surat asarak bal satamazsınız ama güler yüzle sirke satarsınız. Bir de müşterimize resmi bir dil ile hitap etmemiz çok önemlidir. Bu kural özellikle bağlı olduğunuz firma veya markanın imajı için de çok önemlidir. Bu iki tüyo, bir dahaki teknik servis ihtiyacında sizi üst sıralara taşıyacaktır.
  12.  
  13. Cevabını Bilmediği Soruya Cevap Vermemek

  14. Müşterilerinizin gözünde puanınızı düşürmemek için, en basit kurallardan biri de cevabını bilemediğiniz sorulara cevap vermemektir. Yanlış yönlendirme sizi ve bağlı olduğunuz markayı zora sokacaktır. Bu durumda yapacağınız en verimli davranış, soruyu ilgili firma yetkilisine yönlendirmek ve doğru cevabı almaktır.
  15.  
  16. Servis Hizmeti Sonrası Ortaya Çıkan Çöp ve Dağınıklığı Toplamak

  17. Verdiğiniz hizmet ne kadar kaliteli ve düzgün de olsa, son aşamada size altın puan kazandıracak kurallardan birisi de servis sonrası ortaya çıkan çöpü ve dağınıklığı toplamaktır. Bu davranış işinizi başlangıcından, sonuna kadar ne kadar titizlik ve özenle yaptığınızın bir kanıtıdır. Sonradan yaşanabilecek bir arıza durumunda, yine akla gelen ilk teknik servis siz olacaksınızdır.
  18.  
  19. Servis Formu Doldurmak ve Kartvizit Bırakmak

  20. Arızayı giderdiğinizde işyerinize ait servis formuna yaptığınız işi açık ve okunur bir şekilde yazın. Müşteriler iş yükü olarak neler yaptığınızı bilmek isterler.  Eğer garanti kapsamı dışında bir arızayı gideriyorsanız, verdikleri paranın hak edilmiş olduğuna inanmak onların en doğal hakkıdır. Bunun bilincinde olan ve bunu doğal gören teknik servisler puanlarını bir kat daha artırmış olurlar.
Yorumlar
13.12.2023 - 08:39
Müşteri memnuniyeti ve guven açısından en doğrusu bu katılıyorum