Ustası Burada
Ustası Burada

Her Şey Yolundayken Yolda Kalmayın

Her Şey Yolundayken Yolda Kalmayın
Yayın Tarihi / 28.07.2022

Arabalar artık hayatımızın vazgeçilmezleri arasında. Son 20-30 yıllık bir zaman diliminde otomobil nüfusu patlama noktasına geldi diyebiliriz. Öyle ki sokağımızda arabamızı park edeceğimiz küçük bir aralık bulmak, piyangodan amortiyi yakalamak gibi bir şey oldu. Artık herkesin arabasıyla arasında birkaç sokak mesafe var. Bu durum arabasını çok seven, onu her zaman gözünün önünde görmek isteyenler için biraz zor gelebilir. Çünkü öyle insanlar var ki, arabasıyla arasına hiç kimse giremez. Onu bir  oto yıkamacıya bile götürmeyip, bir kova köpüklü su hazırlayıp, elleriyle saatlerce bakımını yapan insanlar biliriz. Ne var ki onca titizliğe ve özene rağmen  arabanın iç bakımını (suyunu, yağını, antifirizini, akü bakımını hatta rot balans ayarlarını) ihmal edenler de olabiliyor. Belki de çıktığı bir seyahatte, tam her şey yolunda derken, yolda arabasıyla kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalabiliyor.Diyelim ki arabanızın motoru arızalandı,  aküsü bitti ya da  lastik patladı. Belki de hiç anlamayacağımız bazı noktalarında arızalar oluştu. Peki, böyle bir durumla karşılaşınca ne yaparsınız? Yolda kaldınız ve arabanızın neden yolda kaldığı konusunda hiçbir fikriniz yok.

  1. Öncelikle telaş yapmayın.
  2. Sonra yapacağınız ilk şey, arabanızı yolun kenarına, güvenli bir bölgeye çekmek olsun.
  3. Arabanızın kaputunda veya camlarında olabilecek “ Yol Yardımı” etiketini bulmaya çalışın.
  4. Eğer böyle bir numara bulamazsanız, internetten arama motoruna,  oto yardım,  oto kurtarma,  yol yardımı gibi kelimeler yazarak size  en yakın servis i bulmaya çalışın.

Akıllı telefonunuz, Android ise GooglePlay'deki mobil uygulamalar, iPhone marka bir telefon ise AppStore'daki mobil uygulamalar size bu konuda yardımcı olacaktır.