Ustası Burada
Ustası Burada

Önünüzdeki Tüm Kapıları Açan Bir Meslek: Çilingir

Önünüzdeki Tüm Kapıları Açan Bir Meslek: Çilingir
Yayın Tarihi / 27.07.2022

Eşinizle veya arkadaşlarınızla dışarıya gezintiye çıktınız. Belki Bursa’da bir dağ gezintisi yaptınız ya da İstanbul’da boğaz sefası.. Hatta İzmir’de Alsancak’ta sahilde güzel bir yemek yediniz. Eğlenceli geçen, keyifli bir akşamın ardından,  gece yarısı eve döndünüz. Kapıyı açmak için evin önünde durup cebinizi, çantanızı yokladığınız. O an içinizden yükselip, ağzınızdan fırlayan bir “eyvah” sesi vardır. İşte o eyvah kelimesinin içinde barındırdığı birkaç cümleden birisi: “anahtarı kapının iç tarafında unuttum!!!”.

Bir diğeri ise “bu saatte çilingiri nereden bulacağım”dır. Günlük yaşantımızda aklen ve bedenen kilitlendiğimiz anlardan birisidir bu. İlk şokun ardından yaptığınız ilk şey kapının, çerçevenin üzerinde bir çilingir numarası aramaktır.

Renkli renkli anahtar motifli çilingir numaralarından gözünüze en hoş geleni hemen ararsınız. Tabi şansınız varsa, size en yakın çilingiri bulursunuz. Aksi takdirde şehrin diğer ucundan gelecek bir çilingir, size biraz pahalıya patlayacaktır. Bu gibi can sıkıcı durumlarla karşılaşmamak için yapmanız gereken şey; cep telefonunuza size yakın bir çilingir, sıhhi tesisat ve elektrik tesisatçısı gibi hayatımızın kritik zamanlarında kilit konumunda olan ustaların telefonunu kaydetmektir.

Eğer hazırlıksız yakalandıysanız akıllı telefonunuza kayıtlı bir usta bulma uygulaması da yüklemek de artık mümkün. İndirdiğiniz uygulama ile size en yakın çilingiri (ya da başka bir meslek ustasını) harita yardımı ile bulabilirsiniz.  Bu sayede hem zamandan, hem de bütçenizden tasarruf etmiş olursunuz.

Doğru ve en hızlı çilingiri bulursanız, önünüzde açılmayacak kapı yoktur.