Ustası Burada
Ustası Burada

Parke Temizliği ve Bakımı Nasıl Yapılır?

Parke Temizliği ve Bakımı Nasıl Yapılır?
Yayın Tarihi / 28.07.2022

Çok az malzeme yaşam alanlarını parke kadar güzel ve etkileyici kılar. Zemini parke ile kaplanmış salonunuz ya da ofisiniz, hem rahat ve huzurlu bir ortam sağlar, hem de dekorasyon açısından size oldukça fazla olasılık sunar. Şık ve dayanıklı bir malzeme olan parkenin bu şıklığını ve dayanıklılığını uzun süre koruması da doğru bakım ve doğru temizlikle mümkündür. Parkenin bakımında öncelikle dikkat edilmesi gereken konu, parkelerin çizilmesini engelleyici önlemler almaktır. Üzerine koyacağınız mobilyaların ayaklarında keçe olması ya da bu mobilyaların altına koyacağınız şeffaf koruyucular parkenizin çizilmesini önleyecektir. Unutmamak gerekir ki bir parkenin ömrünü kısaltan en önemli etkenlerin başında çizilme gelmektedir.

Parkenizi temizlerken;

  1. Parkeler ve  ahşap zeminler için üretilmiş olan temizlik malzemelerinden yararlanın.
  2. Direkt duru su ile temizlik yapmayın. Su parkenin en büyük düşmanlarından birisidir.
  3. Alkol içeren temizlik malzemeleri kullanmayın.
  4. Parkenin ilk döşenmesi sonrasındaki 2 hafta üzerine  halı sermeyin.
  5. Temizlik için çok iyi sıkılmış bezler kullanın. Micro-fiber bez ya da yere yapışarak temizlik yapan paspasları parke temizliğinde kullanmayın.
  6. 2 ya da 4 haftalık periyodlarla parkelerinizi düzenli olarak temizleyin. Bu temizliği parkeler ve ahşap yüzeyler için üretilmiş olan malzemelerle yapın. Halka açık yerler için bu süre 1-2 haftada bir, restoran gibi mekanlarda ise 2 günde bir şeklinde tavsiye edilmektedir.
  7. Elektrik süpürgesi ile toz alma işlemi yaparken süpürge başının mutlaka sert zemin için ayarlanmış olmasına dikkat edin. Elektrik süpürgesi ile toz alma işlemini her hafta en az 1 kez gerçekleştirin.
  8. Parkenizde çizilme meydana geldiyse, böylesi durumlar için kısa sürede çözüm getiren malzemeler ile müdahale edin. Kazıma, özel süt ile silme ve balmumu ile kaplama şeklinde süreçleri olan işlem için gerekirse bir uzmana başvurun.
Popüler Aramalar