Ustası Burada
Ustası Burada

Böcek İlaçlama Ustaları

Tüm Şehirler / Böcek İlaçlama

Böcek İlaçlama Ustaları Yorumları

AK
Azra Kahraman
05.11.2017 - 19:14
Sayenizde bütün haşerelerden kurtulduk. Çok sağolun. Güleryüzlü hizmet için de ayrıca teşekkürler.
ozkan isbilir
27.10.2017 - 18:50
Profesyonel bir firma. Bütün böceklerden kurtulduk sayenizde. Teşekkürler...

Böcek / Haşere İlaçlama

Yaşadığımız ortamlarda varlıkları bizi rahatsız eden böcekler ile mücadele üzerinde hassasiyet ile durulması gereken bir durumdur. Bu duruma çözüm olarak profesyonel düzeyde hizmet veren böcek ve haşere ilaçlama firmalarından yardım almanız gerekmektedir. Böcek ilaçlama bilinçsizce yapıldığı takdirde çeşitli sağlık sorunlarına sebep olmaktadır. Bu işlem haşere, böcek veya kemirgenin türü ve ilaçlama yapılacak mekânın özelliklerine göre değişmektedir. Böcek ilaçlama işleminin kesin sonuca ulaşabilmesi için mutlaka profesyonel bir firmayla çalışmak gerekmektedir. Semtinize en yakın hizmet veren şirketlerden seçerken bu şirketlerin belediyeden alınmış izin belgesine sahip olması gerekmektedir.

Böcek ilaçlama işlemi jel ve sıvı ilaçlama, kokulu ilaçlama ve kokusuz ilaçlama gibi tekniklerle yapılmaktadır. İlaçlama yaptıracağınız zaman firmadan mutlaka hangi tekniği kullanacaklarına dair bilgi almanız gerekmektedir. Unutmayın, sağlığınız her şeyden önemli. Dışarıdan aldığınız ilaçlarla böceklerden tamamen kurtulmanız mümkün değildir. Geçici bir süre çözüm sağlanmakta ve bir müddet sonra yeniden aynı sorunla karşılaşmaktasınız. Bu tarz yöntemlerle vakit kaybetmek yerine, profesyonel ilaçlama şirketleriyle anlaştığınızda kesin ve kısa sürede sonuca ulaşmanız mümkün olmaktadır. Böcek ilaçlama firmalarından talep edilen hizmetlerden bazılarını sizler için derledik. 

Ev İlaçlama
Haşere İlaçlama
Gümüş Böceği İlaçlama
Kalorifer Böceği İlaçlama
Hamam Böceği İlaçlama
Bahçe İlaçlama
Karınca İlaçlama
Apartman İlaçlama
Rutubet Böceği İlaçlama
Pire İlaçlama
Uyuz Böceği İlaçlama
Bina İlaçlama
Güve İlaçlama
Fare İlaçlama
Tahta Kurusu İlaçlama

Haşere ve Böcek İlaçlama için UstasıBurada’da yorumları okuyarak Haşere ve Böcek İlaçlama seçeneğini hemen bulabilir, ilaçlama firmalarını ücretsiz çağrı hatlarından arayarak haşere ve böcek ilaçlama fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ev İlaçlama

Bilinenin aksine ilaçlama hizmetinden sağlıklı bir verim alınabilmesi için ilaçlamanın böcek oluşumundan önce yapılması gerekmektedir. Her ortama ve şarta kolayca uyum sağlayabilen ve tahmin edilenden çok daha hızlı üreyebilen böcek ve haşereler için gerekli önlemler alınmazsa istenmeyen sonuçlar doğabilir. Özellikle evlerde meydana gelen böceklenme hadisesi insan sağlığını tehdit ettiği gibi evlerimiz de bulunan eşyalar yada erzaklar için de tehdit oluşturmaktadır. Son yıllarda kimya endüstrisinde yaşanan gelişmeler sayesinde insan sağlığına zararı olmayan ilaçların üretilmesi ev ilaçlama işleminin daha kolay yapılabilmesine olanak sağlamıştır. Evlerde yapılan ilaçlama işlemi sırasında yada sonrasında bulunduğunuz ortamı terk etmeniz istenmez. Eğer ilaçlama işlemi kokulu yöntem ile yapılmışsa tedbir amaçlı bir kaç saat aynı ortamda bulunmamanız tavsiye edilir. 

Genelde jel tarzı ilaçlar kullanılarak ilaçlama işlemi yapılır. İlaçlama işleminden sonra ortamın sağlıklı bir şekilde havalandırması tedbir açısından faydalıdır. Kokulu ilaçlama en etkili yok etme yöntemi olduğundan ilaçlama sırasında ve sonrasında mekanlarınızda evcil hayvanlarınızı bırakmamanız ilaçlama firması ekipleri tarafından tavsiye edilmektedir. Ev ilaçlama işleminde şiddetle tavsiye ettiğimiz diğer bir husus ilaçlama işlemini kendinizin yapmamasıdır. Bilinçsizce yapılan ilaçlama insan sağlığı üzerinde olumsuz etkiler meydana getirecektir. Muhakkak yetki belgeli ve gerekli eğitimlerden geçmiş kişiler ve firmalar tarafından ev ilaçlama işlemi yapılmalıdır. 

Bahçe İlaçlama

Ortam ilaçlamanın aksine zirai ilaçlama olarak bilinen bahçe ilaçlama işlemi oldukça karmaşık bir yapıya sahip işlemlerdir. Açık mekanlarda gerçekleştirilen bahçe ilaçlama işlemlerinden sağlıklı bir verim alınabilmesi sadece uzman bilgisi ve tecrbüsi ile mümkündür. Açık mekanlardaki böcek çeşitliliği, bahçelerde bulunan bitki, meyve ve sebzelerin ilaçlama işleminden olumsuz etkilenmemesi, hava koşulları gibi birçok faktör bahçe ilaçlama işlemini zorlaştırmaktadır. Ayrıca tüm böcekler zararlı değildir. Özellikle arılar ve tozlama işlevi gören diğer yararlı böceklerin ilaçlamadan etkilenmemesi de diğer hassas bir noktadır. Bahçenizde misafir olan diğer hayvanlar ve kuşlarda ilaçlama işleminden zarar görmemelidir. Fayda sağlamak için çıkılan bu yolda telafisi imkansız sonuçlar ortaya çıkabilir. 

Bahçe ilaçlama için doğru zamanın seçimi de önemlidir. Haşerelerin artması sonrasında yapılacak bir ilaçlama işlemi fayda anlamında istenen sonuçları vermeyeceği gibi ürünlerinizin kalitesine de olumsuz etkilere sebep olacaktır. Bahçe ilaçlama işlemi doğru mevsimde ve böceklenme başlanmadan yapılmalıdır. İlkbahar, yaz ve sonbahar ayları ilaçlama için uygun mevsimlerken gün içinde öğle saatleri ve rüzgarlı havalar bahçe ilaçlama için tavsiye edilmeyen zaman dilimleridir. 

Apartman İlaçlama

Toplu yaşamın olduğu ve böcek yada haşerelerin geniş yaşam alanı buldukları apartman yada siteler ilaçlama hizmetine en sık ihtiyaç duyulan alanlardır. Böceklerin bulunduğu ortamdaki oksijen yok edilerek yuvalandıkları yerden çıkmaları sağlandıktan sonra etkili bir ilaçlama yöntemi ile apartman ilaçlama işlemi tamamlanmaktadır. Özellikle depo, zemin katlar, kiler bölümleri, kazan daireleri yada otopark kısımları böceklerin üremesi ve yuvalanması için uygun alanlardır. Zamanında müdahale edilmemesi durumunda daha üst katlarda da böceklenme görülmesi kaçınılmazdır. Kokulu ilaçlama yöntemi genelde apartman ilaçlamalarında tercih edilmektedir. Bu işlem sırasında maske takılması, hane sahiplerinin konu hakkında bilgilendirilmesi ve ilaçlanan alan ile temaslarının kesilmesi insan sağlığı açısından önemli hususlardır. Hamam böcekleri özellikle sıcak alanları sevdiklerinden kapalı mekanlar ve kazan daireleri kolayca üreyebildikleri alanlardır. Etkili bir müdahale yapılmaması sonucunda mutfak giderleri, borular gibi bir çok alandan yol bularak daire içlerine kadar sızabilmektedirler. Apartman ilaçlama belirli kurallar çerçevesinde ilerleyen işlemler bütünüdür.

Apartman ilaçlama hizmetine bilinenin aksine çatı kısmından başlanır.
Apartmanın sadece ortak kullanım alanları değil en üst katttan başlayarak tüm daireler ilaçlama işlemine alınır. 
Daire ilaçlama işlemleri tamamlandıktan sonra merdivenler, asansörler, depo ve ardiyeler gibi ortak alanlar ilaçlanır.
İlaçlama sonrasında ilgili ve eğitimli personel tarafından apartman yada site yönetimleri ve daire sakinleri tekrar böceklenme olmaması için tedbirler konusunda bilgilendirilir. 
İlaçlama yapıldığına daire bilgilendirme yazısı ortak panoya asılarak ilan edilir ve T.C. Sağlık Bakanlığı Onaylı EK-1 belgesi site yönetmi yada apartman yöneticisine teslim edilir. 

Unutulmaması gereken diğer önemli bir husus ise ilaçlama işlemi bir sefere mahsus bir işlem değildir. Tam olarak üreme faaliyetleri durdurulana kadar apartman ve sitelerde periyodik aralıklarla ilaçlama faaliyetine devam edilir. İlaçlamaya ara verildiği dönemlerde yapılması gerekenler hakkında site yada apartman sakinleri bilgilendirilir. 

Bina İlaçlama

Sabit ikametgah sahiplerinin kullanmadığı, her gün binlerce insanın çeşitli amaçlarla ziyaret ettiği binalarda böcek ve haşere ilaçlamanın yoğun olarak uygulandığı mekanlardır. Hastane ilaçlama, plaza ilaçlama, okul ilaçlama, kreş ilaçlama, anaokulu ilaçlama, avm ilaçlama gibi arama sonuçlarının karşılığı olan binalar dış etkenlere ve insan sirkülasyonuna maruz kalmaları sebebiyle böceklenme hadisesinin en sık yaşandığı yapılardır. Pis su hatları, kazan ve kömür dairleri, otoparklar genelde yuvalanmanın olduğu başlıca alanlardır. Binanın yapımında kullanılan yapı malzemelerinşn türü ve binanın kullanım amacıda ilaçlama işleminde önemli kriterlerdir. Binalarda sadece hamamböceği istilası söz konusu ise kokusuz ilaçlama yeterli olacaktır. Pire gibi daha küçük ölçekli böceklerin varlığında ise kokulu ilaçlama tavsiye edilmektedir. 

Bina ilaçlama işlemi sonrasında özellikle ilaçlamanın yapıldığı alanların kuru tutulması, su birikintilerine izin verilmemesi, arızalı tesisatların onarılması, drenajların temiz tutulması, atıl eşyaların tahliye edilmesi gibi husurlar bina yönetimi ve sakinlerinden istenmektedir. Bu kurallara uyulmaması en kısa sürede tekrar böceklenme faaliyetinin başlamasına sebep olacaktır. 

Böcek ve Haşere Türleri

İnsanlar olarak doğamız gereği farklı canlılar ile birlikte yaşamaya uygun bir ortamda yaşamımızı sürdürmekteyiz. Bazı böcek ve haşere türleri ise insan sağlığına verdikleri zararlar kadar bulunduğumuz ortamın hijyeni açısından da birlikte yaşama uygun olmayan canlı türleridir. Bunlar arasından en önemlisi şüphesiz haşere türleri; zararlı fareler, böcekler, kene, bit, pire vb haşerelerdir. Böcek ve haşere türleri ile mücadele uzmanlık gerektiren bir konu olduğu için ilaçlama yada yok etme işleminin ruhsatlı firmalar tarafından yapılması yasal bir zorunluluktur. Hayatımıza istemediğimiz halde dahil olan bazı böcek ve haşere türlerini sıralayacak olursak;

Yürüyen haşereler; Hamam böceği,Amerikan hamam böceği, Alman hamam böceği, kalorifer böceği, karınca, kene, kırkayak, halı böceği, pire, örümcek, tahta kurusu, akrep, bit, çıyan, tekerlek böceği, tesbih böceği gibi canlı türleridir. 

Uçan Haşereler; arı, yaban arısı, kara sinek, güve, güve sineği, gümüş böceği, kanalizasyon sineği, lağım sineği, meyve sineği, sivrisinek, et sineği, çekirge gibi can türleridir. 

Sürüngenler; yılan,kertenkele, salyangoz

Kemirgenler; fare,sıçan

Tüm bu haşere grubuyla mücadele uzmanlık ve deneyim gerektiren konulardır. Her haşere için kullanılacak ilaçlama ve yok etme yöntemi farklı olup, tekrarlanmaması için uygulanacak tedbirler de farklılık göstermektedir. Bu sebeple yapılar yada açık mekanlarda yapılacak ilaçlama işlemi için adresinize en yakın böcek ve haşere ilaçlama firmalarına ustasiburada.com üzerinden saniyeler içinde ulaşabilirsiniz. 

Gümüş Böceği İlaçlama

Diğer adı nem böceğidir. Genelde konut sahiplerinin sıklıkla karşılaştığı gümüş böcekleri küçük yapıları ve hızla üremeleri sayesinde çok kısa sürede çoğalabilirler. Günde 20 yumurta bırakma kapasitesine sahiptirler. Diğer bir özellikleri de karanlık ve rutubetli ortamlara daha çok yatkın olduklarından farkedilmeleri zaman alabilir. İnsan üzerinde de zaman zaman ısırıkları ile kendilerini belli ederler. Kapı, tezgahlar ya da duvarlarda oluşan çatlaklardan kolayca bulunduğunuz ortama sızabilirler. 

Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçlama faaliyeti yürüten bir firmadan alacağınız destek kendi kendinize alacağınız tedbirlerden daha etkili olacaktır. Bazı durumlarda yapılacak yanlış bir müdahale gümüş böceklerini yok etmeyeceği gibi sayılarını daha arttırıacaktır. Gümüş böceği ilaçlama işleminden sonra temizlik konusunda daha hassas davranmanız ve çatlaklarınızı tamir ettirmeniz daha sağlıklı olacaktır. 

Kalorifer Böceği İlaçlama

Alman hamam böceği olarak da bilinen kalorifer böcekleri küçük bir hamam böceği türüdür. Binalar, apartman yada siteler yada müstakil konutlarda sıklıkla görülmektedir.  Restoranlar, gıda işleme tesisleri, oteller ve huzurevleri gibi yapılarda zaman zaman kalorifer böceklerinden müzdarip olmaktadırlar. Soğuk hava üremeleri ve yaşamaları için elverişli değildir. Özellikle sıcak iklimler ve ortamlar üremeleri için daha elverişlidir. Günde 60 adede kadar yumurta bırakma kapasitelerine sahiptirler. Milimetre ile tabir edeceğimiz çok küçük alanlarda dahi yaşama imkanı bulabilmektedirler. Yumurtadan çıktıktan sadece bir kaç hafta sonra üreme potansiyeline erişirler. Bu durumda tedbir konusunda geç kalınması halinde daha maliyetli bir ilaçlama işlemine sebebiyet verecektir. 

Konut ve iş yerlerinde insan sağlığını ve evcil hayvanların ilaçlamadan etkilenemesi için uygun kimyasalların kullanılması uzmanlık gerektiren bir işlemdir. Kalorifer böceği ilaçlama hizmeti hemen hemen tüm ilaçlama firmaları tarafından verilmektedir. Bütçenize göre ilaç çeşitliliği de bulunmaktadır. 

Hamam Böceği İlaçlama

Hamam böcekleri ile mücadele için hamam böceklerinin yapısını, beslenmesini ve yaşadıkları ortamı tam olarak tespit etmek gerekmektedir. Saklanma kabiliyetleri oldukça yüksektir. Gözle görülmeyen çatlak ve yarıkların içinde kolayca yaşayabilirler. Buzdolaplarının arka kısımları, çekmecelerin iç bölümleri ışığı daha az alan yerler olması sebebiyle en çok bulundukları alanlardır. Hamam böcekleri sadece gıda ürünleri beslenmezler, Sabun, kıyafet, diş macunu, kağıt, kıyafet gibi maddeler de beslenme kaynaklarıdır. Tabi ki kırıntılar ve yemek artıkları en çok tercih ettikleri ürünlerdir. Bu konularda hassas davranılması hamam böceklerininde bulundukları ortamı daha rahat terketmelerine sebep olacaktır. 

Hamam böceği ilaçlama işlemi günümüzde neredeyse yüzde yüz bir başarıyla sonuçlanmaktadır. Ortalama 45 dakika içinde tamamlanan hamam böceği ilaçlama işlemi sonrasınra 2 hafta içinde yapılardaki hamam böceklerinin imhası sağlanır. Hamile, bebek, evcil hayvanlar ve astım hastalarının ilaçlama işlemi sırasında ortamda bulunmamaları tavsiye edilmektedir. Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı onaylı ilaçlar ve bu ilaçları kullanmaya izinli firmalar tarafından işlemler tamamlanır. 

Hamam böceği ilaçlama işleminden ve imha işleminin tamamlanmasından sonra uyulması gereken başlıca kurallar tekrar üremelerin önlenmesi açısından önemlidir. Bu kurallar aslında oldukça basit ve sadece biraz dikkat isteyen konulardır. 

Yiyeceklerinizi açık bir şekilde tezgah bırakmayın
Kuru yiyeceklerinizin kaplarını sıkı bir şekilde kapattığınızdan emin olun
Çöplerinizi biriktirmeyin
Tezgah üstü ve ocaklarınızın etrafındaki yağ tabakalarının oluşmasına izin vermeyin 
Sıhhi tesisat arızalarınızı giderin
Kapı ve pencerelerinizdeki çatlakları onarın
Ortamdaki dağınıklığa izin vermeyin. Dergi, gazete, karton gibi malzemeleriniz hamam böcekleri için uygun barınma alanlarıdır. 

Bu basit kurallar hamam böceklerinin üremesini engelleyeceği gibi çok hızlı üreyen bu canlıların yaşam alanlarını değiştirmesine de sebep olacaktır. Hamam böceklerinin hastalık yayan bir canlı türü olduğunu, siz ve aileniz yada müşterileriniz için ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceklerini unutmayın.

Karınca İlaçlama

Özel ve ortak yaşam alanlarında özellikle belirli mevsim ve hava koşullarınd biçroğumuzun başı karıncalar ile derde girmiştir. Çok hızlı üremeleri sayesinde kısa sürede bulundukları bölgede egemenli kurabilirler. Özellikle bayanların hassas olduğu mutfaklarda tezgah üstlerinde yada pencere kenarlarında kendilerine yollar açmış karıncalardan kurtulmak bazen pek kolay olmayabilir. Yiyecekler, eşyalar, mobilyalar ve yapıların demirbaşları üzerinde olumsuz etkilere sebep olan karıncalara karınca ilaçlama yöntemi ile zamanında müdahale edilmezse çözüme kavuşmakta zaman alacaktır. Geçiçi önlemler karıncaların eskisinden daha fazla sayıda bulunduğunuz ortama dönmelerine sebebiyet verecektir. Bu nedenle etkili ve kesin bir ilaçlama yöntemi ancak uzman personellerce ve ruhsatlı ilaçlama firmaları tarafından yapılmalıdır. 

Karıncalar birbirleri ile iletişimi kuvvetli canlılardır. Özellikle izledikleri yol üzerinde bıraktıkları titreşimsel izler sayesinde küçük bir alanda yüzlerce hatta binlerce karınca gözlemlenebilir. Karıncalar koloniler halinde yaşarlar. Bilinçsizce yapılan bir ilaçlama bir koloniden kurtulmanızı sağlayabilir ancak diğer koloniler için bir çözüm getirmez. Diğer böcek türlerine göre daha fazla yumurta bırakma potansiyeline sahiptirler. Bir kraliçe karıncadan günde ortalama 800 yumurta çıkabilir. Bu durumda karıncalanma olayına ne kadar erken müdahale edimesi gerektiğinin bir kanıtıdır. 

Karınca ilaçlama hizmeti alacağınız zaman yapılacak işlemler sıraya konur. Öncelikle keşif ekibi koloniler halinde yaşayan karıncaların merkezleri ve oluşturdukları yollar hakkında gerekli çalışmayı yaparlar. Profesyonel ilaçlama firmaları önce sizin yaşam alanlarınızı belirler. Karıncaların özellikle dış kısımlardan yapıların içine girmemeleri ve belirli bir bölgede kalmaları için sınırlama işlemi yapılır. Karıncaları çeken tüm elementler ortadan kaldırılır ve son aşamada ilaçlama işlemine geçilir. Sağlık Bakanlığı onaylı ürünler kullanılarak insan sağlığına etkisi en az ürünler tercih edilir. Son işlem olarak karıncaların tekrar bulunduğunuz ortama ulaşmamaları için gerekli önleyici çalışmalar yapılır. 

Pire İlaçlama

Pire insan sağlığı açısından son derece zararlı bir haşere türüdür. Zıplayarak kısa sürede farklı noktalara ulaşabilmektedir. İnsan yada hayvan derisi üzerinde kan emerek beslenirler. Hayvanlar arasında kedi, köpek ve keçilerde daha sık görülürler. Pirelerin üremeleri kan emişleri ile doğru orantıldır. Pireler ne kadar fazla kan emerlerde yaşam süreleri de o kadar uzayacak ve üreme sayıları ve sıklığı artacaktır. Diğer tehlikeli husus ise özellikle sıcak ortamlarda pireler bazen 2 seneye kadar yaşama imkanı bulabilirler. 

Pireler kendi içlerinde iki gruba ayrılır. Hayvan piresi ve toprak piresi olarak kategorize edilirler. Evcil hayvanlar yada hayvancılıkla uğraşan kişilerin müzdarip olduğu pire türü olan hayvan pireleri hayvanların deri altlarına yerleşerek kan emme işlemine devam ederler. Pirelerin insan sağlığına en büyük zararı veba mikrobunu taşımalarıdır.Tedavisi zamanında yapılmaması durumunda ölümcül bir hastalıktır. Özellikle terkedilmiş yapılarda yuvalanan fare ve kemirgenlerin dışkılarından aldıkları mikropları insanlara taşıyabilen pireler sıcak havaları sevdiklerinden ülkemizde genelde mayıs ve eylül ayları arasında yoğun bir şekilde görülmektedir. Pire ilaçlama için tercih edilen tarihlerde genelde yaz aylarıdır. 

Pire ilaçlama işlemi için genelde tek kimyasal ilaçlama yeterli olmayacaktır. Özellikle yetişkin pirelerin öldürülmesi ve yumurtalarının da imha edilmesi gerektiğinden birden fazla ilaçlama tekniği pirelerin imhası için gereklidir. Pirelerin yumurtalarını bıraktığı noktalar uzmanlık gerektiren bir alandır. Bu sebeple bilinçsizce yapılan ilaçlamalar süreci uzatacağı gibi sağlığınıza da tehlikeye atacaktır. Bu sebeple uzman bir pire ilaçlama firmasından destek almalısınız.

Güve İlaçlama

Haşere ile mücadele de takip gerektiren ve titizlikle yapılması gereken güve ilaçlama hizmeti birçok kritik aşamadan oluşmaktadır. Bu aşamalara geçmeden önce güveler ile bilgilerimizi bir kez daha tazelemekte fayda var. Kıyafetlerimiz üzerinde görmeye alışık olduğumuz güveler yapıların hemen hemen tüm noktalarında bulunabilirler. Uçan haşere grubunda çok hızlı üremeleri ile bilinen güveler aniden odanızın her noktasında görülebilirler. Bir dişi güve küçük bir gıdanın üzerine 200 civarında yumurta bırakabilir. Sıcak ortamlar üremeleri ve yumurtaların gelişimi için oldukça elverişlidir. Uygun şartlar ve sıcaklıklarda ortalama yaşam süreleri 1 aya kadar uzayabilmektedir. Kıyafetler sıcaklığı daha çok tutan eşyalar olduğundan kıyafet içlerinde yaşamlarını sürdürmeleri daha kolaydır. Özellikle uzun süre kullanılmayan kıyafetlerde güvelenme olayı tedbirler alınmazsa kaçınılmazdır. 

Güve ilaçlama işlemine geçilmeden önce ana giriş ve oda girişlerinin çok iyi incelenmesi gerekir. Buralardaki açık alanlar yarık ve çatlaklar tek tek incelendikten sonra ilçlama işlemine geçilmesi etkin bir mücadele için ilk şarttır. Güve ilaçlama hakkında yapılan en sık hata naftalin kullanımıdır. Avrupada kansorejen madde içerdiği için naftalin kullanımı uzun süredir yasaklanmıştır. Güvelerden kurtulmak isterken sağlığınızı riske atmayın. Yüksek sıcaklık ve düşük sıcaklık dereceleri ortamlarda üremeleri ve yaşamaları engelleneceğinden ve bu derecelere bazı kimyasallar ile daha kolay ulaşabilme imkanı olduğundan profesyonel güve ilaçlama firmalarından destek alabilirsiniz. 

Fare İlaçlama

Fareler yemek odaklı yaşamları ile konut ve işletmeler için zaman zaman sorunlar oluşturabilmektedir. Fare ilaçlama hizmeti de bu doğrultuda yapılarak etkin bir çözüm geliştirilmiştir. Fareler çok hızlı hareket eden ve kendileri için tehdit oluşturabilecek durumları farkedebildiklerin mücadesi zor olan bir kemirgen türüdür.  Mutlaka profesyonel fare ilaçlama firmasından bu anlamdan destek almanız daha sağlıklı olacaktır. Kapanlar ile farelerin yakalanması da mümkünken, onları kokuları ve tadları ile cezbedecek kimyasalların kullanımı da sık uygulanan bir yöntemdir. Diğer haşere ile mücadele çeşitlerinde olduğu gibi fareler ile mücadeleye çıkış ve yaşam noktalarını tespit ederek başlanır. Bu noktolara yerleştirilecek kapan sistemleri yada zehirli ilaçlar sayesinde fare ilaçlama işlemine başlanmış olur. Fareler klasik böcek ilaçları kullanılarak imha edilemezler. Vücut dirençleri daha yüksektir. Özel zehir ürünleri kullanılarak farelerin iç kanama geçirmeleri sağlanır ve bu sayede imhaları ancak 1 hafta içinde mümkündür. Tabi ki tüm bu işlemleri Sağlık Bakanlığı ruhsatlı bir ilaçlama firmasından almanız sağlığınız için önem taşımaktadır. 

Fare zehirleri insan sağlığı açısından da tehlikeli ürünlerdir. Özellikle çocukların kolay ulaşamayacakları noktalar titizlikle seçilmelidir. Olası bir durumda ise vakit geçirmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalısınız. Birçok eczane yada zirai ürünler satan marketlerde fare ilaçları temin edilebilmektedir. Yine de etkili bir çözüm için profesyonel bir destek almak özellikle işletmeler için zaruridir. 

Tahta Kurusu İlaçlama

Tahta kurusu haşere ile mücadele de kişiler ve firmaların en çok zorlandığı türdür. Geceleri insan yada hayvanlarda kan emerek beslenirler. Özellikle vücutların hareketsiz olduğu gece saatlerinde zaman geçirdiğimiz yatakların yatak başlarında, baza yanlarında, yataktaki yarık ve oyuklarda karyola demirlerinin içi kısımlarında saklanarak uygun zamanın gelmesini beklerler. Sarı bir mercimek tanesi büyüklüğünde oldukça küçük canlılardır. Kan emme işlemi devam ettikçe bu renk koyu kahverengi halini alır. İnsan sağılığı üzerinde deri döküntüleri ve ısırma işlemi sonrasında ısırılan yerde iltihaplanma yaparak sağlık sorunlarına sebep olabilirler. Isırılma anında kişi bu durumu farketmez ancak uyandıklarında vücutlarıda gördükleri kızarıklık ve kabarmalar sayesinde şiddeteli kaşıntılar yaşarlar. 

Tahtakurusu ilaçlama için ilaçlama yapılacak yerin 2 saat kapalı tutulması ve ilaçlama işleminden 2 gün sonra bu işlemin tekrar yapılması gerekmektedir. Tahta Kurusu ilaçlama işleminden sonra özellikle nevresim ürünlerinin temizlenmesi gerekmektedir. Tahta kurusunun yuvalandığı alan 60 dereceyi bulan yüksek sıcaklıklara sahip kimyasallar ile yoğun bir baskı altına alındıktan sonra haşerenin bulunduğu ortamdan dışarı çıkması ve sonrasında imha işlemi gerçekleştirilir. 

İş Yeri İlaçlama Zorunluluğu

Tarım Bakanlığı'nın 30 Mart 2005 tarihi ve 25771 sayı ile resmi gazete yayımlanarak yürürlüğe giren ve ‘Gıda ve Gıda ile teması bulunan madde ve malzemelerin piyasa gözetimi, kontrolü ve denetimi ile iş yeri sorumluklarına dair yönetmelik’ gereğince gıda işletmenizin düzenli olarak haşere mücadele ve kontrol işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Bu işlemlerin yapılmaması ve gerekli denetimlerde bu durumun ortaya çıkarılması durumunda idari para cezası uygulaması yapılmaktadır. İş yeri ilaçlama süresi aylık periyotlar halinde yılda 12 kez gerçekeştirilir. Fırın, pastane, lokanta, kafe, restaurant, catering şirketleri, yemekhaneler, fabrikalar gibi işletmeler haşere ilaçlama hizmeti için profesyonel ilaçlama firmalarından destek almak zorundadır.