Ustası Burada
Ustası Burada

Deri / Çanta / Valiz Tamiri Ustaları

Tüm Şehirler / Deri / Çanta / Valiz Tamiri

Deri

İşlenmiş hayvan derisi çeşitlerinin tabaklanması ve çeşitli kimyasal aşamalardan geçirilerek daha dayaıklı hale getirilmesi ile elde edilen ürünlere deri denir. Çeşitli hayvan tülerinden elden edilen deriler genelde koyun, keçi, at, sığır, timsah gibi hayvanlardan alınarak işlenmektedir. Tarihi geçmişi 10 bin yıl öncesine kadar uzanan deri işçiliği Endüstrinin gelişmesi ve el işçiliğinin daha az kullanılması ile sektörel olarak gelişme göstermiştir. Deri ürünleri daha çok ayakkabı, giyim ürünleri, çanta,mobilya gibi alanlarda tercih edilmektedir. Deri yapımı son derece zahmetli ve incelik isteyen bir iş koludur. Hayvanlardan temin edilen deriler doğal bir ürün olması sebebiyle en kısa sürede tuzlama işlemine alınarak kokması engellenmelir. Bu sayede deri üzerinde bakteri oluşumu engellenerek tabaklama işlemi için hazır gelmiş olurlar. Tabaklama işlemi kısaca temizlemek anlamına gelmektedir. Derinin uygun mamülde kullanabilmesi için hazır hale gelebilmesi çok önemlidir. Tabak denilen ustalar tarafından deri üzerinde kalan et parçaları temizlenir, bu sayede derin bozulmasının önüne geçilir. Tabaklama işlemi sonrasında işlenmeye uygun hale gelen deri için sıklıkla uygulanan diğer bir yöntem ise pösteki uygulamasıdır. Deri üzerindeki kılların deriden tamamen temizlenerek daha kullanışlı hale gelmesi için kireç ve çeşitli kimyasalların yardımıyle bu işlem tamamlanır. Tüm bu işlemler esnasında özel havuzlarda bekletilen derilen sulama işlemine tabi tutularak kurumaları önlenir. 

Deri Çeşitleri

Deri çeşitlerindeki en önemli detay doğru derinin doğru üründe kullanılmasıdır. Her deri kalitelidir. Önemli olan derinin uygun işlemlerden sırasıyla geçirilmesi ve niteliğine göre ürün gruplarına ayrılmasıdır. Sert bir deri olan dana derisini daha yumuşak bir ürün grubunda kullanırsanız istediğiniz verimi alamazsınız Aynı şekilde yumuşak kıvamda olan koyun derisini de sert yüzeylerde tercih etmemelisiniz. Bu anlamda derinin işlenmesi kadar kullanıldıkları yerde verim açısından önemlidir. 

Tüm Tanecikli Deri piyasada bulunan en kaliteli deri çeşididir. Doğal olarak kalitesi ile doğru orantılı fiyat açısından da en pahalı deri çeşididir. Tüm tanecikli derilerin kalitesi doğallığından gelir. Derilen dış yüzeyindeki yara ve çatlaklar kullanılan ürüne ayrı bir değer katmaktadır. Tabi ki bu durum kişisel bir tercihtir ancak deri tutkunları için doğallık her şey demektir. Bu deri çeşidinin diğer önemli bir yanı derinin gücüdür. İnsan gücüyle yırtılamayan özelliği sayesinde son derece dayanıklı ürünler meydana getirilebilir. Bugün özellikle giyim sektötünde aklınıza gelebilecek tüm lüks firmalar tüm tanecikli derileri tercih ederler. Bir derinin tüm tanecikli deri olduğunu sadece gözlemleyerek anlayabilirsiniz. Deri üzerindeki doğal çatlaklar, ısırık ve yara izleri gibi canlının yaşamından izler taşıması kullanıcılar tarafından rahatlıkla farkedilebilir. Ayrıca geniş gözenekleri sayesinde nefes alabilen bir yapıda olması küflenme, mantar oluşumunu engellemekte bu da hijyen anlamında artılar sağlamaktadır. 

Üst Yüzeye Yakın Tanecikli Deri en kaliteli ikinci deri çeşididir. Üst Yüzeye Yakın Tanecikli Derileri Tüm Tanecikli Derilerden ayıran en önemli özellik yüzeyinin temizleme işlemine tabi tutularak hayvanın doğuştan gelen izlerinin yüzeysel de olsa temizlenmesi işleminden geçmiş olmasıdır. Bu deri çeşidinde de geniş gözenekler sayesinde küf ve mantar oluşumu görülmez. Darbe ve tüm dış etkenlere karşı oldukça dayanıklıdır. Tüm Tanecikli Deri kullanıldıkça zamanla yüzeyinde kararmalar ve kendine has çatlaklar oluşturarak daha doğal bir görünüme kavuşurlar. 

Yarma Deri üçüncü kalitede bulunan deri çeşididir. Dayanıklılık olarak diğer deri ürünlerine oranla daha güçsüzdürler. Bu sebeple hazır hale getirildikten sonra özel işlemlerden geçirilerek daha dayanıklı bir hale getirilirler. Özel yapıştırıcılar ve boyalar sayesinde yüzeylerinde işlemler yapılarak sağlamlığı arttırılırken yarma deriler genelde kemer, çanta ve ayakkabı yapımında kullanılırlar. 

Salpa Deri derinin genelde tercih edilmeyen kısımlardan elden edilen deri parçalarıdır. Hepimizin günlük hayatta kullandığı ajanda üzerindeki deriler salpa derilere en güzel örnektir. Kolay dağılabilen sürtünme gücüne bile dayanmaları çok zor olan bu deri çeşidi en düşük dış etkende dağılabilmektedir. 

Yukarıda belirtilen işlenmemiş ham deriler piyasada sıklıkla bir çok üründe karşımıza çıkmaktadır. Deri sektörü çok fazla ürün grubunu beslediği için bazı deri ürünlerinin yüzeylerinde işlemler gerçekleştirilerek kullanım alanları genişletiliri. Derilerin yüzeylerinde yapılan bu işlemler çeşitlidir ve her işlem sonrasında elden edilen derilerde çeşitlenmektedir. Derilerin renklendirilmesi ve yüzeylerindeki dokuların çeşidi bu aşamada deriye nitelik kazandırmaktadır. 

Analin Deri, deriye en doğa halini kazandıran yüzey işlemidir. Boyama işlemi ile gerçlekleştirilebilir. Deri üzerine yapılan bu boyama işlemsi sırasında ve sonrasında üst tabakadaki boyanın rengini görebildiğiniz gibi alt kısımdaki derinin orjinal halini de görebilirsiniz. Yani boya işlemi daha şeffaf bir yapıda tamamlanmaktadır. Deri üzerindeki çatlaklar, kanallar ve tüm detaylar göründüğü için oldukça doğal bir ürün elde edilir. Su ve güneş ışığına karşı fazla dayanıklı değillerdir. Analin deri daha çok deri cüzdan, deri çanta gibi kişisel aksesuar ürünlerinin yanısıra lüks mobilya gruplarında da tercih edilmektedir. 

Semi - Analin Deri boyama solüsyonlarının içine bir miktar pigment ilave edilerek uygulanır. Uzun ömürlü olan bu deri çeşidi dayanıklı olmasının yanı sıra derinin organik görüntüsü sayesinde tercih edilmektedir. Boya karışımının içerisine konan pigmentler sayesinde deri yüzeyindeki orjinallik korunmuş olur. 

Pigmentli Deri yüzeyde yapılan taşlama işlemi ile üretim aşaması başlar. Bu taşlama işlemi sonrasında derinin üzerinde granül diye tabir edilen tabakalar kaybolur. Bu granüller yapay olarak tekrar derinin üzerine ilave edildikten sonra olması gerekenden daha fazla bir boya uygulaması deriye verilir. Bu yoğun boya işlemi sayesinde derinin tabakası daha fazla korunmuş olur. Bu da ürünün kullanım süresini uzatmaktadır. Taşlama ve boyama işlemi sonrasında pigmentli derilerde plastik bir yüzey havası hakim olmaktadır. Bu da derinin orjinalli açısından olumsuz bir durumdur. Pigment derileri daha çok döşemelik ürünlerde görmekteyiz. Diğer bir yoğun kullanım alanı ise otomotiv sektörüdür. 

Yağlı Deri yüzeyleri analin tekniği ile boyandıktan sonra organik yağlar ile mühürleme işlemi ile devam eder. Yağlı deriyi diğer deri türlerinden ayırmak için elinideki deriyi bükerek deforme edin. Deforme işleminde derinin renk değiştirdiğini göreceksiniz. Daha sonra deriyi ilk halinE geri getirin ve elinizde yüzeyi düzeltin. Bu işlemden sonra derinin renginin aslına döndüğünü görebilirsiniz. 

Antik Deri yüzeyinde iki farklı renk tonu bulundurması sayesinde sanki tarih öncesi çağlardan gelen bir ürün havası oluşturur. Sektör de antika kemer, çanta, cüzdan kullanımında tercih edilir. 

Nubuk Deri Üst Yüzeye Yakın Tanecikli Derinin üst kısmının taşlanması ile elde edilir. Bu sayede daha kadifemsi bir yüzel elde edilir. Suya karşı dayanıklı olan nubuk deriler dayanıklı olmaları sebebiyle fiyat olarak da daha maliyetlidirler. 

Süet Deri Nubuk deri gibi derinin üst kısmından değil, alt tabakasından üretilir. Bu da süet derinin nubuk deriden daha ucuz satılmasına sebep olur. Nubuk derilerin aksine suya mukavemetleri düşüktür. Bunun sebebi de derinin alt kısmından imal edilmelerindendir. Özellikle ayakkabıcılar süet ayakkabı üretirken özel sprey ve kimyasallar ile süet ayakkbıyı suya daha dayanıklı hale getirmeye çalışırlar. 

Rugan Deri dana, koyun, at, deve, keçi gibi hayvanlardan elde edilen, tabaklama işlemi sonrasında uygulanan parlatma ve boyama işlemi sonrasında kullanıma uygun hale gelen parlak bir deri çeşididir. 

Deri Ürünleri

Deri bir çok sektörde kullanıma uygun bir malzemedir. Ülkemiz de ağırlıklı olarak giyim ve dekor alanında tercih edilen deri, eti yenebilen hayvanlardan daha çok temin edilsede yılan, timsah gibi hayvanlardan da temin edilebilmektedir. 

Deri Ayakkabı ürünleri günlük hayatta en sık kullandığımız ürün grubudur. Ayakkabının üretimi aşamasında bir çok yerde kullanılan derilerin ilk tercih edildiği yer köseledir. Ayakkabının tabanını ifade eden köseleler dayanıklı olmaları sebebiyle sıklıkla tercih edilir. Ayakkabı astarı üretiminde de deri ürünleri tercih edilmektedir. Süet yada rugan ayakkabı da ayakkabı tutkunları için vazgeçilmez modellerdir. 

Deri Çanta günlük hayatta özellikle bayanların son yıllarda da erkeklerin tercihleri arasına giren ürün gruplarıdır. birbirinden farklı modelleri ve renkleri ile sık bir aksesuar olarak tercih edilen deri çantalar bir çok deri çeşidinden üretilebilir. 

Deri Kemer lazerli kesme makinelerinde şekillendirilerek desenleri uygulanabildiği gibi farklı yöntemlerle de üretilmektedir. Deri kemeler kıvrılmaları durumunda kırılmazlar ve elinizle yüzeyi üzerinde gezerseniz suni derilerde olduğu gibi kaygan bir zemin hisssetmezsiniz. 

Deri Cüzdan tercihinde en önemli etken dayanıklılığıdır. Uzun yıllar yoğun kullanımda dahi derinin eskimeyen özellikleri sayesinde aile yadigarı cüzdanlar üretilebilir. Eğer cüzdanınızdan yoğun bir plastik kokusu almıyorsanız, ve cüzdanınız yumuşak bir yapıya sahipse gerçek bir deri cüzdan kullanıyorsunuz demektir. 

Deri Mont, Deri Kaban ve Deri Ceket genelde siyah ve kahverengi tonlarında tercih edilen bu deri ürünleri günlük kullanımda kullanıldığı gibi özellikle motorsikletçi deri montları da günümüzde oldukça modadır. Bay ve bayan kullanımı oldukça yoğun deri montlar koyun ve dana derisininden daha sıklıkla üretilmektedir. Tabi ki bu ayrım fiyat olarak da belirleyicidir. Tıpkı deri kemerler de olduğu gibi deri mont, deri kaban yada deri ceketininizi kıvırdığınızda kırılma yada çatlama gibi durumlara maruz kalıyorsa hakiki deri ile üretilmemiştir. 

Deri Saat Kordonu hem spor hem de şık görünümü sebebiyle saat tutkunları tarafından sıklılla tercih edilmektedir. Dana, inek,koyun, keçi büyük ve küçükbaş hayvan derileri kullanılmaktadır.

Deri Hayvan Postu ve Deri Halı genelde kış aylarında görmeye alışık olduğumuz bu dekorasyon ürünü üretim tekniklerindeki gelişmeler ile birlikte 4 mevsim kullanıma uygun hale gelmiştir. Ahşap yapıların vazgeçilmezi olan post halılar küçük ve büyükbaş hayvanlardan üretilmektedir. Esnek ve dayanıklı yapısı ile uzun yıllar kullanıma uygundur. Antibakteriyel özellikleri sayesinde hijyen konusunda da oldukça verimlidirler. 

Deri Döşeme ürünleri konutlarda yada taşıtlarda çok sık karşılaştığımız ürün gruplarıdır. Deri koltuklar kolay temizlenebilme özellikleri sayesinde özellikle ev hanımları tarafından tercih edilmektedir. Kalite açısından deriler de farklılık göstermektedir. Bu sebeple deri koltuk döşemelerinde ustaların ilk tercihi vinleks deri modelidir. Eğer döşemeleriniz de suni bir deri kullanıyorsanız terleme durumu ile karşılaşamanız kaçınılmazdır. Hakiki deri koltuk döşemelerinde ise terleme durumu mininum seviyededir. 

Gerçek Deri Nasıl Anlaşılır?

Doğal deriyi sentetik yani suni deriden ayırmanız ilk etapta bir zor olabilir. Bu sebeple her iki derinin özelliklerini iyi biliyor olmanız gerekmektedir. Gerçek deriyi anlamanın en kolay yolu derinin yüzeyidir. Gerçek deride gözenekleri rahatça görebilirsiniz. Ayrıca çatlak ve kırışıklar gerçek deride daha belirgindir. Suni derilerde daha parlak ve kaygan bir görünüm varken orjinal deri ürünlerinde elinizin yüzeyindeki dokunuşları hissedebilirsiniz. Gelişen teknoloji ile birlikte suni derilere de hakiki deri görünümü verilebilir ancak deriyi büktüğünüz de renk değişimi görüyorsanız hakiki bir deriye dokunuyorsunuz demektir. Hakiki deriyi anlayabilmenin diğer basit bir yolu da deri ürününün kenarlarıdır. Suni derilerde makine ile kesilmiş neredeyse hatasız ve düz kenarlar varken gerçek derinin kenarları daha kaba bir görünüme sahiptir. Ne kadar tehlikeli bit yöntem olsa hakiki deriyi ateş testi ile de tespit edebilirsiniz. Deriyi ateşe 5-10 saniye kadar tuttuktan sonra yanmış saç kokusu alıyorsanız ve yanan parça kömürleşmişse deri ütünü hakiki deriden imal edilmiştir. Yanmış bir plastik kokusu alıyorsanız suni bir deri ürününe sahipsiniz demektir. Koku yöntemi de derinin orjinalliği hakkında bilgi vermektedir. Deriyi kokladığınız da küflü bir koku alıyorsanız deriniz orjinaldir. Plastik kokusu baskın geliyorsa deri ürünü sentetik malzemeden üretilmiş demektir. Gerçek deri geniş gözenekleri sayesinde suyu kolayca emer. Suni derilerde ise deriye temas eden su yüzeyde birikir. Derinin orjinalliğini anlayabilmeniz için en etkili ve basit yöntem su ile yapılan bu yöntemdir. Piyasada gerçek deri etiketiyle satılan çok sayıda deri ürünü bulunmaktadır. yukarıda saydığımız basit bir kaç yöntem ile sahip olacağınız deri ürününün orjinalli konusunda sizde fikir sahibi olabilirsiniz. 

Deri Tamiri

Deri ürünleri her nekadar sağlam da olsalar dış etkenlerin değişkenliği ve kullanılan derinin kalitesi sebebiyle tamri ve onarım ihtiyacı duyarlar. Bazı durumlarda deri ürünleriniz de herhangi bir sorun olmasada boyama işlemi ile deri ürünlerinizin rengini değiştirmek isteyebilirsiniz. ustasiburada.com üzerinde sıklıkla yapılan aramalar bu konuda hizmet almak isteyen kullanıcılara büyük kolaylık sağlamaktadır. İhtiyaç duyduğunuz hizmetin üzerine tıklayarak ilgili sayfaya ulaşabilir; şehrinizi filtreledikten sonra adresnize en yakın deri ürünleri tamircisine ulaşabilirsiniz. 

Deri Mont Tamiri
Deri Mont Boyama
Deri Ceket Tamiri
Deri Çanta Tamiri
Deri Bot Tamiri
Deri Kaban Tamiri
Deri Ayakkabı Tamiri 
Nubuk Ayakkabı Tamiri
Süet Ayakkabı Tamiri
Deri Mont Astar Değişimi
Deri Kaban Astar Değişimi
Deri Ceket Boyama
Deri Yelek Boyama
Deri Etek Boyama
Deri Pantalon Boyama
Deri Motorcu Montu Tamiri
Deri Kemer Tamiri
Deri Cüzdan Tamiri
Deri Kordon Tamiri
Deri Mont Karartma
Deri Mont Duman Atma
Deri Mont Çizgi Atma

Deri ile ilgili yaşadığınız bu ve benzeri sorunlarınızda işini severek yapan ve ürünlerinizin ilk günkü görünüme kavuşması için azami hassasiyet gösteren gerçek deri ustalarına ulaşmak bazen sizin için yorucu olabilir. ustasiburada.com olarak adresinize en yakın deri ürünleri ustasına saniyeler içinde ulaşabilmeniz için ilgili sayfalarımızı inceleyebilir, ustaların puanlamalarını, görsel galerilerini ve hizmet detaylarını değerlendirdikten sonra dilerseniz ücretsiz çağrı hatları üzerinden dilerseniz profillerin de bulunan konum bilgilerinden adreslerine ulaşarak ihtiyaç duyduğunuz hizmeti alabilirsiniz.