Ustası Burada
Ustası Burada

Perde / Stor Perde / Jaluzi

Perde

Genelde kumaştan üretilen ve dikey bir şekide asılan, ışığın yoğunluğunu ayarlamak ve mekanların iç kısmının görünmesini engelleyen yapı eşyası olan perdeler günümüzde ev, iş yeri, taşıt gibi toplu yada bireysel yaşamın olduğu her yerde kullanılmaktadır. Günümüz de artık sadece kumaştan değil plastik ve ahşap malzemelerden de perde üretimi yapılmakta ve kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Perdeler ev dekorasyonunda önemli bir rol oynamaktadır. Perdeler evi tamamlayan nesnelerden biridir. Günümüzde pek çok renk ve modelde üretilen perdeler odanın büyüklüğüne, şekline ve pencere boyutlarına göre tercih edilmelidir.

Perde seçimi yapmaya karar verdiğinizde perdenizin kumaşına, pile sayısına ve uzunluğuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Genellikle tavandan yer kadar kullanılan perdeler zaman zaman boğucu olmakta ve mekânın basık gözükmesine sebep olmaktadır. Çok desenli ve çok pileli olan perdeler ise mekâna geleneksel bir hava katmaktadır. Pile sayısı az ve makul miktarda desene sahip perdeler minimalist bir seçim yapmak isteyenlerin tercihi olmalıdır. Toz, kir, sigara dumanı ve yemek kokusu gibi etkenler evdeki diğer eşyalardan ziyade en çok perdelere sinmektedir. Perde yaptırırken kullanılan kumaşların çamaşır makinesinde kullanılıp kullanılamadığını mutlaka satış personelinden öğrenmeniz gerekmektedir. Yaz aylarında güneşin dayanılmaz sıcaklığına karşı bir kalkan görevi gören güneşlikler uzun yıllar düz beyaz bir perde iken günümüzde desenli, stor ve jalûzi gibi çeşitlere yerini bırakmıştır. Evdeki eşyalarınızda uyumlu renklerde tercih edebileceğiniz bu ürünler pencere ölçülerinize göre üretilmektedir. Perde yaptıracağınız mekânın özelliklerine göre alanında uzman perde ustaları sizlere yol göstermekte, tercihlerinizde etkin ve doğru rol oynamaktadırlar. Bu sebeple alanında uzman kişilerden yardım almanız perde kullanımınızın uzun ömürlü olması açısından önemli bir unsurdur.

Perde Türleri

Perdeler kullanım alanları, üretildikleri malzeme ve içeriklerine göre çeşitli türlerde üretilmektedir. Perdeleri 3 ana başlık altında toplayacak olursak ülkemiz de en çok tercih edilen perde türleri Mekanik Perdeler, Kumaş Perdeler ve Tül Perdelerdir. Her bir perde türü kendi içinde modellere ayrılmakta ve bu modeller de günümüz de çok fazla tercih edilmektedir. Özellikle tül perdeler de kullanılan kumaş türü sayısı oldukça fazladır. Kumaş kalitesine ve dayanıklılığına göre perdelerin fiyatları da belirlenmektedir. Kumaş yada malzeme haricinde işçilik detayları da fazla olan perdeler de hassas ölçümleme yapılması üretim aşamasının en önemli kısmıdır. Perdeleri türlerine göre kısaca tanıyacak olursak;

Mekanik perdeler kendi içinde stor, zebra, jaluzi ve dikey perde olarak gruplara ayrılır.

Stor Perde özellikle ilk üretildiği yıllarda ofis ve iş yerleri tarafından sıklıkla tercih edilsede son yıllarda hemen hemen tüm konutlarda kullanılmaya başlanmıştır. İş yeri kullanıcıları sadece stor perde tercih ederken, konutlarda tül perdenin altında kullanımı daha yaygındır. Kumaşın alüminyum rulo mekanizması ile birlikte hareket etmesiyle aşağı yada yukarı yönlü hareket edebilmekte ve kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Mekanizmalarında ortaya çıkan arızalar sebebiyle teknik destek ihtiyacı diğer perde çeşitlerine göre daha fazladır. Temizliği oldukça kolay ve pratiktir. 

Zebra Perde tül perde olarak da kullanılmaktadır. Zebra perde ismini iki farklı kumaş kullanılarak üretilmesinden almaktadır. Dekoratif olarak oldukça çık görünen zebra perdelerde tül ve perde aynı yüzeye dikilerek üretilir. Stor perdeler de olduğu gibi rulo mekanizmasna sahiptir. Kolay kullanımı sayesinde özellikle mutfaklarda bayanların ilk tercihi olan zebra perdeler sıklıkla stor perdeler ile karıştırılmaktadır. Çalışma mekanizması aynı olsada bı iki perde türünü birbirinden ayıran bazı özellikler vardır. Zebra perde ışığı içeriye iletirken stor perdeler tam bir karartma sağlayabilir. Stor perdeler de polyester ipek kumaş tercih edilirken bu kumaş türü zebra perdelerinde kullanılmaz. Son olarak zebra perdelerin kumaşı stor perdelere oranla daha yumuşaktır. 

Jaluzi Perde Silinerek temizlenebilme özelliği ve ihtiyaca göre ayalarlanabilme opsiyonu ile ofis ve konutlarda tercih edilmektedir. İsteğe göre metal, pvc ve ahşap malzemeden üretilmektedir. 2000 yılların başında hayatımıza giren jaluzi perdeler gelişen sektör teknolojisi ile birlikte motorlu donanımları sayesinde kumandalı olarak da tercih edilmektedir. Daha sık temizlenme gereği duyulması ve güneş ığına daha fazla maruz kalmaları sebebi ile kullanım ömürleri diğer perde çeşitlerine göre daha kısadır. 

Dikey Perde kumaş, pvc, ahşap yada metal malzemeden üretilebilir. İş yerleri, okul, hastane, kamu kurumları gibi bir çok noktada tercih edilmektedir. mekanizma yardımı ile sağa yada sola hareket ettirilerek ışığın yansımasını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. 

Kumaş Perdeler 

Kullanılan mobilya, odanın cephesi ve ışık alma potansiyeli kumaş perdelerden alacağınız verim ve uyum açısından son derece önemlidir. Çok sayıda kumaş perde çeşidi olsa da genelde kullanılan kumaşlar vual, tergal, ipek, Keten, tafta, jakarlı, saten, polyester gibi kumaşlardır. Bu kumaşlardan üretilen perdeler mekanlarınıza ayrı bir hava katarken bu perdelerin montajları sırasında kullanılan yardımcı ekipmanlarda daha kullanışlı bir perdeye sahip olabilirsiniz. Kumaş perdeler katlamalı perdeler, balon perdeler ve tirajlı perdeler olarak montaj esnasında uygulanan küçük dokunuşlarla kendi içlerinde gruplara ayrılmaktadır. Artık üretim esnasındaki gelişmeler sayesinde daha az toz tutan, daha parlak ve kaygan, daha az kırışan, en önemlisi daha uzun ömürlü kumaş perdelere sahip olabilirsiniz. Kumaş perdeleri tül perde yada mekanizmalı perdelere oranla ağırlık olarak kornişlerinize biraz daha fazla yük bindirebilirler. Perde dikimi sırasında perdelerin üzerinde kullanılan desenler ve renkler sınırsız sayıda olabilir. 

Tül Perdeler

Tüm evlerde karşımıza çıkan tül perdeler güneşi yada ışığı engelleme işlevi konusunda yeterli olmadığı gibi daha hassas bir malzeme olması sebebiyle daha çok deforme olmaya uygundur. Bu sebeple tül perdelerin arkasında mutlaka bir güneşlik kullanılması zaruridir. Kornişler monte edilerek kullanıma uygundur. Kornişlerdeki ray sistemleri ile kullanacağınız alanları ayarlayabilirsiniz. Model olarak iki ana başlık altında toplan tül perdeler kruvaze perde ve düz perde modeli olarak kullanılmaktadır. Normal pile ve sık pile dikimi olarak dikiş çeşitleri de farklılık gösterebilir. Bazı tül perde çeşitleri şunlardır.

Düz Tül Perde
Desenli Tül Perde

Kruvaze Perde
Nakışlı Tül Perde
Bebek Odası Tül Perde
Çocuk Odası Tül Perde
Genç Odası Tül Perde
Salon Tül Perde
Yatak Odası Tül Perde
Mutfak Tül Perde
Oturma Odası Tül Perde

Duvarlarınızın renk seçimi ve odanızın büyüklüğü perde seçimlerinde oldukça önemlidir. Ülkemizde genellikle beyaz ve krem renkler tül perdeler de en çok tercih edilen renkler olsada farklı renklerde tül perdelerde üretilmektedir.

Fon Perdeler

Fon perdeler genelde duvar kısmına gelen bölümlerin kapatılması konusunda oldukça dekoratif bir çözüm olarak karşımıza çıkar. Tül perdelerin arkasında uygulanan fon perdeler genelde büyük odalar için oldukça kullanışlıdır. Değişik bağlama türleri uygulanarak ortama daha estetik bir hava katarlar. Ülkemiz de fon perdeler için kullanılan kumaş türü daha çok seten kumaşlardır. Ayrıca tülden yapılan fon perdeler de son yıllarda çok modadır. Çamaşır makinesinde de yıkanabilen fon perdelerin temizliği de oldukça kolaydır. Mobilyalarınıza göre seçeceğiniz fon perde renkleri sayesinde ortamınızda tam bir uyum sağlayabilirsiniz. Çiçekli fon perde ve desenli fon perdeler de en az düz fon perdeler kadar rağbet görmektedir. Özel olarak ölçülerinin ayarlanabilmesi durumunda fon perdeler güneşlik olarak da kullanılabilir. İp yada zincir yardımıyla çok küçük dokunuşlarla fon perdelerinizi açıp kapatabilir yada ölçlülerini ayarlayabilirsiniz. Bu sayede odalarınızda istediğiniz zaman farklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Bu uygulama daha çok Kruvaze fon perde modellerinde yaygın olup tüllerinizin daha ön planda olmasını sağlamaktadır. 

Blackout Perde

İngilizce olarak tabir edilse de hepimizin bildiği kalın perdelerdir. Karartma perdesi olarak bilinen Blackout Perdeler Işık ve ses yalıtımı özelliğinin yanı sıra ısı yalıtımı konusunda da oldukça etkilidir. Sinema, tiyato gibi mekanlarda kullanılan kalın perdeler son yıllarda bazı konutlarda da tercih edilmektedir. Blackout Perdelerde kullanılan kumaş türü diğer perdelik kumaşlardan daha farklıdır. İki farklı kumaş türünün içinde karatma işlevini gören siyah bir kaplama alan bulunur. Bu kumaşlar Blackout Perdelerde dikey yada yatay olarak işlenmez. Bu kalın perdelerin kendine özgü bir örgü tekniği bulunmaktadır ve bu şekilde dokuma işlemi tamamlanır. 

Türkiye’nin dört bir yanından Perdeci, Stor Perde, Jalûzi ustasını sizler için bir araya getirdik. Firmaları bulunduğunuz konuma göre listeleyerek sizler için en uygun Perdeci, Stor Perde, Jalûzi ustasını hemen bulabilir, ustalara ücretsiz çağrı hatlarından ulaşarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Dilerseniz aradığınız hizmete daha kolay ulaşabilmek için sitemiz üzerinde en çok yapılan arama sonuçlarını inceleyebilir, aradığınız hizmetin üzerine tıklayarak doğrudan ilgili sayfaya yönlenebilirsiniz. 

Stor Perde
Fon Perde
Tül Perde
Zebra Perde
Jaluzi Perde
Plise Perde
Mutfak Perdesi
Balkon Perdesi
Cam Balkon Perdesi
Kruvaze Perde
Jaluzi
Salon Perdesi
Blackout Perde
Karartma Perde
Çocuk Odası Perdesi
Perde
Stor
Yatak Odası Perdesi
Güneşlik Perde
Dikey Perde
Ahşap Jaluzi
Kapı Perdesi
Boncuklu Kapı Perdesi
Perde Dikimi
Perde Boyu Kısaltma
Ofis Perdesi

Perde seçiminde kullanılan malzeme kadar tercih ettiğiniz perdecinin de önemi çok büyüktür. Özellikle zamanında iş teslimine dikkat eden, belirtilen ölçülerde ve kalitede kumaşta hassas davranan bir perdeciden alacağınız hizmet ortamınızın havasını değiştiren perdelerinizden alacağınız verimi de yükseltecektir. Ayrıca mevcut perdeleriniz için boy kısaltma yada deforme olan perdeleriniz için tamir işlemleri için de ustasiburada.com sayfasındaki perdeciler ile iletişime geçebilirsiniz.

Perde / Stor Perde / Jaluzi - Sık Sorulan Sorular